Om os

Århus Skolebio

Århus Skolebio er en non-profit forening, som tilbyder skolebørn at komme i biografen og se nogle film, som er nøje udvalgt deres alder og læseevner. Børnene går selv i biografen, mens forældrene enten venter i foyeren eller kommer tilbage, når filmen er slut.

Foreningen har eksisteret i 67 år med mange frivillige som arbejdskraft. Medarbejderne er gennem tiden løbende blevet udskiftet, men fælles for alle er, at de arbejder frivilligt, og har en passion for film og kulturen omkring det, at gå i biografen. Det er denne passion, vi ønsker at give videre til de nye generationer, så de i mange år frem, vil holde af at se en god film i biografen.

Vi tror på, at gode film skal ses i fællesskab, hvilket udgør grundtanken bag Århus Skolebio. Vi ønsker at styrke børnenes sociale fællesskab ved, at lade dem dele en biografoplevelse sammen.

Vi tror på, at visse film gør sig bedst på det store lærred. Lyset sænker sig, spændingen stiger og alles opmærksomhed er rettet mod lærredet. Pludselig bryder lyset frem og hele salen lever op, mens den gode lyd skaber et helt særligt miljø for de flotte billeder. Det er derfor vigtigt for os, at vise nogle film, som kulturelt adskiller sig de film, som vi normalt tager i biografen for at se. Ved at se en anderledes film i biografen, tror vi, vil det skabe et større indtryk hos medlemmerne, som vil føle, at de har fået sig en helt særlig oplevelse. Dog skal der også være plads til god underholdning, som vi selvfølgelig også sørger for at have med i programmet.

Det er derfor med stolthed, at vi i år kan byde velkommen til Skolebio sæson 2023-2024.